You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.

Albert Einstein

Lastechniek

Lastechniek

Forkink Lastechniek & Advies B.V. levert uit voorraad de kwalitatieve en industriële lasapparatuur van Lorch Schweißtechnik GmbH uit het Duitse Auenwald. Zowel MIG/MAG, TIG en Elektrode apparatuur is op voorraad in Haarlo.
Door het jaren lange partnerschap als Welding Technology Centre van Lorch lasapparatuur kunnen wij u en uw onderneming uitstekend adviseren over Lorch lasapparatuur. Daarnaast zijn wij ook officieel Lorch Service Partner waardoor wij ook het service en onderhoud gedeelte volledig voor u kunnen verzorgen. Tenslotte moet u met deze lasapparatuur uw onderneming draaiende houden en weten wij wat belangrijk voor u is.
Lorch lasapparatuur is voor u een uitstekende keuze. Met 3 jaar Industrie Garantie, het kwaliteitskenmerk “Made in Germany” en de service en advies van Forkink zorgt voor vele jaren lasplezier met een zeer hoge kwaliteit van laswerkzaamheden.
Ook voor lasautomatisering zoals een Las Cobot en Las Robot kunnen wij samen met Lorch een uitstekende oplossing voor u samenstellen. Ook hier zal Forkink Lastechniek en Advies u en uw onderneming met raad en daad bijstaan.
Denk u aan (her) investering in lasapparatuur, dan moet u zeker Lorch lasapparatuur meenemen in uw overweging. Geef ons een belletje en we kijken graag mee voor een uitstekende lastechnische oplossing.

Gereedschap

Gereedschap

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

Klemtechniek

Klemtechniek

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

Lasafzuiging

Lasafzuiging

Forkink Lastechniek & Advies lost samen met Plymovent lasrookproblemen op door middel van bronafzuiging, afzuigkappen of ruimtelijke ventilatie- en filtratiesystemen.
Uiteraard kijken we naar wetgeving die ons verplicht om lasrook in de ademzone van een lasser onder een bepaalde grenswaarde te houden. Maar uiteraard willen wij dat ons kostbare bezit, de lasser, in een gezonde en prettige omgeving zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Omdat lasrook schadelijk kan zijn voor de gezondheid, moeten deze verminderd en/of afgezogen worden van de plaats waar deze zich verzameld. Plymovent heeft samen met Forkink diverse effectieve oplossingen voor het verwijderen van lasrook.
Waar kijken wij naar als we een oplossing aanbieden. Hoe kunnen we lasrook reduceren en hiermee een begin te maken voor een werkomgeving met schone lucht. Daarna kijken we naar de mogelijkheden voor bronafzuiging. Juist dan is de lasser goed beschermd omdat de lasrook zich ook niet ophoopt in de werkplaats en indirect wordt ingeademd.
Daarnaast proberen we aansluitend het lasgebied te isoleren en bieden we eventueel een oplossing voor algemene filtratie. Uiteraard is dit alles afhankelijk van uw specifieke locatie en werkzaamheden. Graag bieden Forkink en Plymovent u dan ook een advies op maat, waarbij wellicht met alleen bronafzuiging uw lasser al in een gezonde omgeving kan werken.
U zult na plaatsing door de ervaren werknemers van Plymovent of Forkink al snel de voordelen ervaren. U krijgt hiervoor een schonere werkplaats waarbij aanmerkelijk minder stof en lasrookdeeltjes alle machines en gereedschappen zullen bedekken. Belangrijker is echter, uw werknemers zijn gezonder, minder ziek en worden productiever omdat de omgeving prettiger is om in te werken.
Ook uw binnenluchtkwaliteit verbeteren? Ons advies is gratis!

Automatisering

Automatisering

Ook als het gaat om het optimaliseren van uw processen denken wij graag met u mee. Tijden veranderen en daarmee ook de daarbij behorende (las)processen en methoden. Forkink Lastechniek en Advies denkt graag met u mee als het gaat om robotisering en lasrolstellingen, maar ook bij iets eenvoudigs als het aanpassen van het type slijpschijf dat wordt gebruikt. Samen met u kijken naar uw productieproces waarna we met ons op maat gemaakte advies komen om uw productieproces zo goed en efficiënt mogelijk in te richten. Aan de hand van dit advies kunt u zelf of kunnen ook wij voor u uw gehele productieproces herinrichten. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met ons, we horen graag van u.

Bescherming

Bescherming

Binnen de wereld van de lashelmen en lashelmen met verse lucht systemen staat de Zwitserse lashelmenfabrikant Optrel op eenzame hoogte. Topkwaliteit en Innovatie zijn de kracht van deze gedreven producent. Forkink Lastechniek en Advies is Optrek Premium dealer en bedient Optrel-eindgebruikers met revolutionaire lashelmen. Forkink beschikt over de uitgebreide kennis om je perfect te adviseren over Optrel producten en de laatste innovaties.
Laat u verrassen met de nieuwe Optrel Helix Serie. Deze lashelm biedt naast bescherming tegen laslicht, vooral ook bescherming tegen vonken voor het gezicht, ogen en hals. Deze lashelm-serie kent vele voordelen zoals lagere belasting van de nekspieren en ruim 6x groter gezichtsveld dan de meeste concurrenten. Daarnaast kan deze lashelm ook gebruikt worden ter bescherming voor slijpen en snijden en heeft deze de EN397 normering.
De Helix serie is één van de lijnen van Optrel lashelmen. Lassers hebben echter met hun veelsoortige en soms complexe lasprocessen behoefte aan de beste bescherming, comfort en efficiëntie als het op hun lasuitrusting aankomt. Het Zwitserse bedrijf Optrel AG is gespecialiseerd in het produceren van lasbeschermingssystemen die de veiligheid, gezondheid en efficiëntie van lassers vooropstellen. Al tientallen jaren is de naam Optrel synoniem met topkwaliteit lashelmen met automatische cassette! Of het nu gaat om een actieve of passieve bescherming, Optrel heeft een innovatieve en comfortabele oplossing die aan de eisen van de lasser voldoet. Het Optrel assortiment kent een EXPERT lijn, een PRO lijn en een BASIC lijn.
Hoort lassen tot je dagelijkse werkzaamheden en laat de kwaliteit van je werk geen compromissen toe? Dan heb je een beschermende uitrusting nodig die voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van efficiëntie, veiligheid en comfort. Laat u daarom adviseren door Forkink Lastechniek en advies B.V

Slijptechniek

Slijptechniek

Bij iedere onderneming in de metaal, is slijpen en schuren een belangrijk onderdeel van het fabricage proces. Slijpen schuren kan een tijdrovende, dagelijkse klus zijn en daarom is een goede partner erg belangrijk. Forkink Lastechniek en Advies B.V. kijkt samen met de specialisten van Pferd graag mee naar uw werkzaamheden om hier een uitstekend advies te geven om het gedeelte van slijpen en schuren qua tijd en geld zoveel mogelijk te reduceren.
PFERD is dan ook leidend in de ontwikkeling, productie en advisering alsmede de verkoop van gereedschapsoplossingen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen. Dit doen we al meer dan 200 jaar als onafhankelijk, internationaal georganiseerd familiebedrijf.
PFERD-gereedschappen bieden de gebruiker het hoogste profijt en een zeer goede efficiency. De PFERD producten hebben premiumkwaliteit, de betrouwbaarheid als partner en de verantwoordelijke omgang met de bronnen maken PFERD samen met Forkink Lastechniek en Advies tot een berekenbare, betrouwbare en duurzaam handelende partner in slijpen en schuren.
Heeft u een schurend probleem, nodig ons uit voor een gesprek en advies op uw locatie. Wij durven u voor 99,9% te verzekeren dat we een passende oplossing kunnen bieden.

Plasma/autogeen

Plasma/autogeen

Graag adviseren wij u ook bij het snijden of gutsen van metalen. Met de plasma machines van Hypertherm en Böhler hebben we de absolute topmerken op het gebied van plasma snijden in huis. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid assortiment van Sievert en Gloor. Zoekt u een reduceer, gasslang, soldeerset of misschien wel een vlamdover? Forkink Lastechniek en Advies helpt u graag op weg met een deskundig advies. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Elektroden

Elektroden

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

Gebruikt

Gebruikt

Ook voor gebruikte apparatuur bent u bij Forkink Lastechniek & Advies aan het juiste adres. Deze apparatuur is veelal eerder bij ons aangekocht of bij ons in onderhoud geweest. Hierdoor kennen wij deze apparatuur als geen ander en kunnen wij u hier passend over adviseren.
Naast deze inruilmachines beschikken wij over een ruime voorraad huur / demo machines. Deze machines kunnen wij vaak tegen (sterk) gereduceerde prijzen aanbieden. Vanzelfsprekend zijn al deze machines eerst vakkundig nagekeken en uitvoerig getest.

Las toevoeg materiaal

Las toevoeg materiaal

Met meer dan 2000 producten voor verbindingslassen biedt Böhler Welding één in de hele wereld uniek assortiment voor alle klassieke procedés van elektroden lassen. Duurzame verbindingen maken is onze merkfilosofie, zowel bij het lassen als op menselijk vlak als betrouwbaar partner voor onze klanten.
Uiteraard kan Forkink Lastechniek en Advies u alle producten van Böhler Welding leveren, ongeacht of deze MIG/MAG, TIG of met elektrode worden gelast. Zelfs OP lasdraden kunnen door ons worden geleverd.
Graag kijken wij met u naar uw lasprocessen om u optimaal te adviseren in het juiste toevoegmateriaal. Soms is een gevulde lasdraad beter dan een massieve lasdraad, en denkt u TIG te moeten lassen kan dit wellicht sneller met een normale lasdraad.
Graag bieden wij u een applicatie service om tot het juiste lastoevoegmateriaal te komen. De gezamenlijke expertise van Forkink en Voestalpine Böhler Welding zorgen voor het juiste toevoegmateriaal en voor een juiste prijs. Ongeacht voor welke industrie u uw lasopdrachten hebt liggen, wij hebben altijd de juiste oplossing. Wat verwacht u nog meer van een specialist in lastechniek. Wij horen graag waar we u mee kunnen helpen.

Personeel

Personeel

Het invullen van tijdelijke of flexibele vacatures in de metaalsector is niet altijd eenvoudig en snel geregeld. Oostflex is onze partner die u helpt flexibel te kunnen op- en afschalen wanneer u technische vacatures heeft die van tijdelijke en technische aard zijn. Uiteraard kunnen wij u een totaal concept aanbieden. Naast een paar extra handen leveren we tegelijk (las)apparatuur en alle randartikelen die u nodig heeft. Dit om uw project effectief en met lage kosten tot een succes te maken.
Bent u op zoek naar vakkundige en gemotiveerde lassers, metaalbewerkers, CNC operators, monteurs, poedercoaters of ander technisch personeel? Laat het ons weten, want Forkink Lastechniek en Advies denkt echt met u mee.